Aftersales

Service is onze missie

Mechanisatie Haarlemmermeer staat klaar voor haar klanten. Een goede en betrouwbare service is onlosmakelijk verbonden aan de verkoop van elke machine. Wij beschikken over een grote onderdelenvoorraad, 24/7 storingsdienst, serviceauto’s en vakbekwame servicemonteurs. Ook beschikken wij over diverse machines, om specifieke onderdelen zelf te vervaardigen als de situatie daarom vraagt.

Verkoop van onderdelen

Mechanisatie Haarlemmermeer beschikt over een grote onderdelenvoorraad en kan daarnaast terugvallen op een breed scala aan toeleveranciers. Voor door ons gebouwde machines, dealermachines en universele onderdelen kunt u bij ons terecht. U kunt onderdelen eenvoudig telefonisch, per e-mail of WhatsApp bestellen. Uw onderdelen kunt u afhalen, of indien gewenst kunnen wij deze verzenden.

Diverse keuringen

VA-keur

U staat er wellicht niet bij stil, ook het keuren van al uw arbeidsmiddelen is verplicht. Dit geldt voor klein (elektrisch) handgereedschap, machines, werkplaatsapparatuur tot en met tractoren, heftrucks, verreikers en alle overige machines en werktuigen die worden ingezet in de groenvoorziening, industrie, agrarische-, infra-, cultuurtechnische- en/of de interne transportsector.

Arbowet stelt keuring verplicht.
Het keuren van arbeidsmiddelen (machines, werktuigen en gereedschap) is verplicht. In de Arbowet is sinds 1998 de ‘Richtlijn Arbeidsmiddelen’ opgenomen. Deze regelgeving stelt dat preventieve keuring een betere veiligheid bij machines en apparaten garandeert. Zodra uw arbeidsmiddel een VA-keur keuring heeft doorlopen, voldoet u aan de wet.

Niet keuren is beboetbaar.
Er geldt een normbedrag van € 900,- boete per machine, werktuig, gereedschap of apparaat. Verzekeringsmaatschappijen kunnen het ontbreken van een keuring aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen. Niet keuren betekent onnodige en onverantwoorde risico’s voor u, uw medewerkers en bijvoorbeeld uw medeweggebruikers.

SKL-keur

Gewasbescherming is belangrijk in de akkerbouw, veeteelt, vollegrondstuinbouw, bollenteelt en andere open teelten. Het is belangrijk dat dit op een goede en zorgvuldige manier gebeurd, met machines die goed toegerust zijn voor deze taak en die in goede conditie zijn.

Daarom worden er eisen aan nieuwe machines gesteld die in Nederland te koop zijn, dit betreffen minimale eisen op het gebied van veiligheid voor de gebruiker en de omgeving.

Het is tevens belangrijk dat alle machines die in gebruik zijn, in een goede conditie zijn en ook blijven. Hiervoor is de periodieke SKL keuring in het leven geroepen. Tijdens deze keuring wordt de machine op een onafhankelijke en deskundige manier gecontroleerd en nagemeten zodat de eigenaar zeker is van een goede en betrouwbare machine om zijn gewasbeschermingstaak goed uit te voeren.

Alle veldspuiten die in gebruik zijn in Nederland worden sinds 1997 periodiek gekeurd, nu met een interval van 3 jaar. Met de implementatie van de Europese richtlijn 2009/128/ec moet ook de andere toedieningsapparatuur voor gewasbeschermingsmiddelen die in gebruik is, periodiek gekeurd worden, zoals rijenspuiten, spuitinstallaties opgebouwd op zaai- en pootmachines, granulaat- en slakkenkorrelstrooiers en verdeelapparatuur voor kiemremmingsmiddelen.

Landbouwwerktuigen

In deze werkplaats onderhouden en repareren wij alle landbouwwerktuigen. Ook aanpassingen en revisies behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden. Onze servicemonteurs hebben alle benodigde specialistische kennis in huis op het gebied van mechanica, hydrauliek en PLC-besturingstechniek. Zo staan wij garant voor de beste aftersales die u zich kunt wensen. Ook reparatie en onderhoud van Hyundai graafmachines behoort tot onze werkzaamheden. Wij brengen service met goed ingerichte servicebussen desgewenst bij u op locatie.

Tractoren, verreikers en heftrucks

In deze werkplaats onderhouden en repareren wij tractoren, verreikers en heftrucks. Ook revisies behoren tot onze dagelijkse werkzaamheden. Onze servicemonteurs hebben alle benodigde specialistische kennis in huis op het gebied van mechanica, hydrauliek en PLC-besturing. Zo staan wij garant voor de beste aftersales die u zich kunt wensen. Wij brengen service met goed ingerichte servicebussen desgewenst bij u op locatie. Ook verzorgen wij VA machineveiligheidskeuringen.

Wij zijn aangesloten bij en/of lid van:

VA Keur
Koninklijke Metaalunie
Fedecom
RDW Erkend