Mechanisatie Haarlemmermeer B.V. is een erkend VA-keuringsbedrijf. VA-keur is hét onafhankelijke keurmerk voor machineveiligheid.

U staat er wellicht niet bij stil, ook het keuren van al uw arbeidsmiddelen is verplicht. Dit geldt voor klein (elektrisch) handgereedschap, machines, werkplaatsapparatuur tot en met tractoren, heftrucks, verreikers en alle overige machines en werktuigen die worden ingezet in de groenvoorziening, industrie, agrarische-, infra-, cultuurtechnische- en/of de interne transportsector.

Arbowet stelt keuring verplicht.
Het keuren van arbeidsmiddelen (machines, werktuigen en gereedschap) is verplicht. In de Arbowet is sinds 1998 de ‘Richtlijn Arbeidsmiddelen’ opgenomen. Deze regelgeving stelt dat preventieve keuring een betere veiligheid bij machines en apparaten garandeert. Zodra uw arbeidsmiddel een VA-keur keuring heeft doorlopen, voldoet u aan de wet.

Niet keuren is beboetbaar.
Er geldt een normbedrag van € 900,- boete per machine, werktuig, gereedschap of apparaat. Verzekeringsmaatschappijen kunnen het ontbreken van een keuring aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen. Niet keuren betekent onnodige en onverantwoorde risico’s voor u, uw medewerkers en bijvoorbeeld uw medeweggebruikers.

Neem contact met ons op voor de keuringsmogelijkheden.

VA-keur