Mechanisatie Haarlemmermeer

Mechanisatie Haarlemmermeer verkoopt, repareert en onderhoudt landbouwmachines van gerenommeerde merken en ontwikkelt en bouwt daarnaast zelf machines specifiek voor de bloembollenteelt. Een innovatieve partner voor de agrarische sector, op het gebied van landbouwmechanisatie, machinebouw en intern transport, met meer dan een halve eeuw geschiedenis.

Onze onderneming ging op 3 januari 1968 van start als Cebeco Mechanisatie, onderdeel van een grote landbouwcoöperatie. Sinds de verzelfstandiging in 1998 opereren wij onder de naam Mechanisatie Haarlemmermeer B.V. Tot en met 2014 stond het bedrijf onder leiding van Bauke Bergsma. In 2015 namen drie medewerkers het stokje over. Han Gijzenberg, Tony Ooms en Walter van Haaster vormen sindsdien de directie van het bedrijf, dat met circa 30 medewerkers klaarstaat voor een brede groep klanten in de agrarische sector.

Missie

Mechanisatie Haarlemmermeer ontwikkelt en bouwt machines voor de bloembollenteelt en verkoopt landbouwmachines van gerenommeerde merken. Wij denken mee met onze klanten en beschouwen technische obstakels als een uitdaging. Hierbij vertrouwen wij op onze vakkundige medewerkers, ons oplossend vermogen alsmede jarenlange kennis en ervaring binnen de agrarische sector. Door alle technische kennis in eigen huis te hebben onderscheiden wij ons in de markt, hierdoor zijn wij in staat om snel te schakelen en kennen korte lijnen. Met onze brede kennis en kunde realiseren wij innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit en vervullen hiermee de behoefte van de klant. Daarnaast ontzorgen wij graag onze klanten en bieden met onze betrokken en betrouwbare medewerkers waar nodig 24/7 ondersteuning.

Visie

Mechanisatie Haarlemmermeer heeft als doel het ontwikkelen, bouwen en verkopen van innovatieve en technisch hoogwaardige bedrijfszekere machines. Hiermee willen wij onze klanten maximaal ontzorgen, voor een efficiënte en doelmatige uitvoering van hun werkzaamheden zonder stilstand. Onze machines zijn onderscheidend in hun vakgebied, dit willen wij blijven waarborgen. Waar anderen stoppen, gaan wij verder. Door voortdurend te innoveren en onze machines evenals medewerkers te blijven ontwikkelen willen wij dit ook in de toekomst kunnen garanderen. Klanten kiezen voor ons omdat wij maatwerk bieden en zowel de machines als onze service de hoogste kwaliteit vertegenwoordigen, hiernaar streven wij continu en willen dit behouden.

Bedrijfsvoering

Han Gijzenberg, Tony Ooms en Walter van Haaster vormen samen met manager R&D / Machinebouw Rijacco Hoogendoorn het managementteam, zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Het management streeft naar een optimaal evenwicht tussen kwaliteit, resultaat, betrouwbaarheid, werksfeer en tevredenheid van klanten en medewerkers. Er wordt continu gewerkt aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen, de ontwikkeling van medewerkers en het anticiperen op de behoeften van de klant die te allen tijde centraal staat en maximaal wordt ontzorgd.

Strategie

Mechanisatie Haarlemmermeer biedt haar medewerkers volop kans om zich te blijven ontwikkelen, innoveren en specialiseren. Doordat iedere werknemer zijn of haar kwaliteiten volledig benut wordt voor het bedrijf en de werknemer het maximale resultaat behaalt met een stabiel, positief en gemotiveerd team. Onze kernwaarden Betrokken, Flexibel, Innovatief, Klangericht, Passie en Zorgvuldig passen bij onze medewerkers. Wij beschouwen de input van medewerkers en klanten als een essentiële, zeer waardevolle bijdrage. Specialisten en gebruikers kennen een machine of product nu eenmaal het best. Door goed te luisteren, inventariseren en verkennen wordt een stabiele basis gevormd voor een optimaal functionerende machine. Investeren in werknemers, innovatie en ontwikkeling brengt ons voortdurend naar een hoger niveau. Gebruik van kwalitatief hoogwaardige bedrijfszekere onderdelen, betrouwbare leveranciers en het vertrouwen op langdurige samenwerkingsverbanden met werknemers en klanten zijn doorslaggevende factoren voor een optimaal resultaat. Wij kijken vooruit en verkennen voortdurend de markt om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, hierdoor kunnen wij continu inspringen op de vraag van de klant.

Aftersales

Landbouwwerktuigen

In deze werkplaats onderhouden en repareren wij de meest uiteenlopende landbouwwerktuigen, van eenvoudige tot zeer complexe machines. Tevens voor constructiewerk of (complexe) besturingen kunt u bij ons terecht. 

Onderdelenverkoop

Mechanisatie Haarlemmermeer beschikt over een grote eigen onderdelenvoorraad en kan daarnaast terugvallen op een breed scala aan toeleveranciers en betrouwbare toevoerkanalen.

Tractoren, verreikers en heftrucks

U kunt bij ons terecht voor service en onderhoud, reparatie of het verhelpen van storingen aan vele merken tractoren, verreikers en heftrucks.

R&D / Machinebouw

Kantoor

R&D

Onze eigen afdeling Research & Development staat garant voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze MH Speciaalmachines. Het R&D-team van Mechanisatie Haarlemmermeer bestaat uit innovatieve specialisten op het gebied van constructies, hydraulische systeemtechniek, besturingstechniek, mechatronica en 3D-engineering. Naast expertise op hun technische vakgebieden, beschikken zij ook over een brede, actuele kennis van de markt. Niet voor niets komen onze specialisten veelal zelf vanuit de sector: zij zijn stuk voor stuk zeer betrokken, hebben een hands-on mentaliteit en spreken uiteraard de taal van de klant.

Machinebouw

MH Speciaalmachines hebben een reputatie verworven voor hun prestaties, gebruiksvriendelijkheid en bedrijfszekerheid. Naast de bouw van machines en installaties binnen ons eigen uitgebreide assortiment, voeren wij ook eenmalige projecten voor derden uit. Een gemotiveerd hecht en vakbekwaam team van constructie- en assemblagemedewerkers staat garant voor een hoogstaand eindproduct dat optimaal beantwoordt aan het belang van de klant en eindgebruiker.

Verkoop

Mechanisatie Haarlemmermeer levert techniek aan de agrarische sector in de volle breedte. Onze klanten zijn akkerbouw-, bloembollen-, loon- en veehouderijbedrijven, aannemers, groenvoorzieners en overheden. Ons leveringsprogramma is zo breed als de sectoren die we bedienen. Onze verkoopadviseurs begrijpen wat u nodig hebt, wat daarbij voor u belangrijk is en hoe u maximaal rendement uit uw investering haalt. Als dealer vertegenwoordigen wij een groot aantal gerenommeerde merken. Daarnaast ontwikkelen en bouwen wij zelf machines voor diverse sectoren en toepassingen.

Wij zijn aangesloten bij en/of lid van:

VA Keur
Koninklijke Metaalunie
Fedecom
RDW Erkend